Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες

Η μητέρα που είναι ασφαλισμένη στο e-ΕΦΚΑ και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα, δικαιούται μια ειδική παροχή για προστασία της μητρότητας διάρκειας 9 μηνών. Αυτή η παροχή αρχίζει μετά τη λήξη του επιδόματος μητρότητας του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή 14 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

 

Σημειώνεται ότι ισχύει αναδρομικά, οπότε και ισχύει για μητέρες που έχουν γεννήσει παιδί μέχρι 14 εβδομάδες πριν από το τέλος του 2023, δηλαδή από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Αυτή την παροχή δικαιούνται επίσης η μητέρα που αποκτά παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας και η μη μισθωτή που υιοθετεί παιδί μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

 

Για 9 μήνες, το ποσό είναι 830 ευρώ ανά μήνα, συνολικά 7.470 ευρώ. Συνεπώς, καθαρά θα λάβει 706 ευρώ ανά μήνα, συνολικά 6.354 ευρώ.

 

Οι προϋποθέσεις είναι να είναι ασφαλιστικά ενημερωμένες και να μην έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

 

Βασική προϋπόθεση θα είναι οι μητέρες να υποβάλουν ψηφιακή αίτηση προκειμένου να λάβουν το επίδομα που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό, όπως ακριβώς και οι μητέρες με μισθωτή απασχόληση.

 

Η αίτηση για αυτή την παροχή γίνεται ψηφιακά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://parentalbenefits.dypa.gov.gr.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να συνεχίζουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους κανονικά, ακόμα κι αν επισήμως δεν ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

 

Η καταβολή θα ξεκινήσει από την πρώτη του επόμενου μήνα της αίτησης.

Print Friendly, PDF & Email