Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η Ψηφιακή Κάρτα εργασίας είναι σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου, για τις υπερωρίες και για την ορθή εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

 

Μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, το αναβαθμισμένο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και χαρακτηρίζει αυτόματα κάθε ώρα εργασίας ως κανονικό ωράριο – υπερεργασία, υπερωρία ή διευθέτηση, όπως επίσης τα διαλείμματα, τα ρεπό, τις άδειες, μεταξύ άλλων.

 

Η Ψηφιακή Κάρτα εφαρμόζεται ήδη σε Super Market , τράπεζες , Security,  Ασφαλιστικές Εταιρίες και Δ.Ε.Κ.Ο

Από 01/01/2024 έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή χωρίς κυρώσεις σε Βιομηχανίες (Κ.Α.Δ 10-33 εκτός 19)  και Λιανεμπόριο (Κ.Α.Δ 47)

 

Η υποχρεωτική εφαρμογή ξεκινάει από :

  • 01/04/2024 σε βιομηχανίες με εργαζόμενους > 10
  • 02/05/2024 σε λιανεμπόριο με εργαζόμενους >10
  • 13/05/2024 σε βιομηχανίες & λιανεμπόριο με εργαζόμενου < 10

 

ΒΗΜΑΤΑ που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

  1. Ο εργοδότης παρέχει στον εργαζόμενο τον μοναδικό κωδικό «QR Code» της ψηφιακής τους κάρτα. Ο εργαζόμενος μπορεί να εντοπίσει και ο ίδιος το QR Code του μέσα από την εφαρμογή my Ergani
  2. Ο Εργαζόμενος «χτυπάει» τη κάρτα σε κάποιο Smartphone / tablet / Ρολόϊ του εργοδότη ο οποίος θα έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή «Ergani CardScanner»

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται:

  • Αν δεν «χτυπάει» η κάρτα κατά την είσοδο ή κατά την έξοδο
  • Να «χτυπάει» κάρτα εσόδου αντί εξόδου και το αντίστροφο

 

Σε περίπτωση επιτόπου ελέγχου που βρεθεί εργαζόμενος:

α. χωρίς χτύπημα κάρτας εισόδου

β. αφού έχει χτυπήσει κάρτα εξόδου

επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 / ανά θιγόμενο άτομο

 

Το ΠΣ Εργάνη λαμβάνει υπόψιν τη πρώτη χρονικά υποβολή εισόδου και τη τελευταία χρονικά υποβολή εισόδου. Άρα αν δεν θυμάται ο εργαζόμενος αν χτύπησε τη κάρτα ή είναι βέβαιος ότι δεν τη χτύπησε, τότε την χτυπάει εκείνη αμέσως την ώρα που το συνειδητοποιεί.

 

Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να εργαστεί μετά το πέρας του ωραρίου και το χτύπημα της κάρτας εξόδου, τότε χτυπάει εκ νέου κάρτα εσόδου και έπειτα εξόδου.

 

Τυχόν αλλαγές του ωραρίου εργασίας, της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και των υπερωριών θα μπορούν να διορθώνοντα από τον εργοδότη  με απολογιστική δήλωση ως και τα τέλη του επόμενου μήνα.

Print Friendly, PDF & Email