Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Τέλος η καταβολή ενοικίου με μετρητά

Πολλές είναι οι αλλαγές που έφερε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο Ν.4646/2019. Μια σημαντική αλλαγή αφορά τη καταβολή του ενοικίου για επαγγελματική εγκατάσταση.

 

Μέχρι τις 31.12.2019 η καταβολή του ενοικίου αποτελούσε εξαίρεση απ τις υποχρεωτικές  συναλλαγές μέσω τραπέζης ακόμα και αν η αξία του υπερέβαινε τα 500 ευρώ.

 

Από 01.01.2020  όμως αυτό αλλάζει. Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά μόνο τους επαγγελματίες   (ατομικές επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα) οι οποίοι καλούνται να εξοφλούν τη δαπάνη του ενοικίου αποκλειστικά μέσω τραπέζης.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, η εν λόγω δαπάνη δεν θα μπορεί να αναγνωρισθεί ως δαπάνη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. 

 

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ως τραπεζικό μέσο πληρωμής νοούνται:

 

  • η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό , είτε με μετρητά είτε με μεταφορά μεταξύ
    λογαριασμών (έμβασμα, ηλεκτρονικό ή μη)
  • η χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών του δικαιούχου που πραγματοποιεί την πληρωμή
  • έκδοση επιταγής του δικαιούχου από νόμιμα λειτουργούσα στην Ελλάδα τράπεζα
  • χρήση ταχυδρομικής επιταγής – ταχυπληρωμής.

 

 

Print Friendly, PDF & Email