Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Πως δεν θα χάσετε τη ρύθμιση των 100 δόσεων στις 01/01/2017

Ένας απ΄ τους βασικότερους όρους διατήρησης της ρύθμισης των 100 δόσεων εκτός την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων, είναι και η άμεση εξόφληση των  νέων (μετά την υπαγωγή σε ρύθμιση) οφειλών.

 

Χιλιάδες φορολογούμενοι που είχαν ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση του Ν4321/2015 προκειμένου να  εξοφλήσουν τμηματικά ως και 100 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες  οφειλές τους, θα τίθενται εκτός της ρύθμισης αυτής από 1η Ιανουαρίου 2017 εφόσον για 2η  φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο αφήσουν απλήρωτη – έστω και μια μέρα μετά τη λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής –  οποιαδήποτε καινούργια οφειλή προς τη Δ.Ο.Υ.

 

Σε αυτή τη περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρούν σε διεκδίκηση του συνολικού ανεξόφλητου υπολοίπου, εφαρμόζοντας σε βάρος των φορολογουμένων όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως καταχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

 

Ήδη από την 1Η Ιουλίου και τη 31η Δεκεμβρίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων τίθενται εκτός αυτής, αν καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε καινούργια οφειλή έχει βεβαιωθεί  σε αυτούς. Η απώλεια της ρύθμισης αποτρέπεται είτε εφόσον εξοφληθεί το σύνολο του ληξιπρόθεσμου ποσού είτε διακανονιστεί σε 12 έντοκες δόσεις.

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 όμως θα είναι πιο αυστηρό το καθεστώς καθώς η μη εμπρόθεσμη εξόφληση των νέων οφειλών για 2η φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο θα συνεπάγεται αυτόματα την απώλεια της ρύθμισης .

 

Από 1η Ιανουαρίου του 2018 η ρύθμιση θα χάνεται αυτόματα εάν ο φορολογούμενος δεν εξοφλεί τις νέες  οφειλές του στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους.

Print Friendly, PDF & Email