Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Δείτε αν δικαιούστε έκπτωση ή απαλλαγή Ε.Ν.Φ.Ι.Α

 

Αναρτήθηκαν ήδη από τις 27/08 τα ειδοποιητήρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων  του 2017.  Αποθήκευση ή εκτύπωση του δασολογίου καθώς και της ανάλυσης γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxis Net, μέσω της εφαρμογής «Δηλώσεις Ε9 / Ε.Ν.Φ.Ι.Α» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε).

 

Μετά την είσοδο σας στο σύστημα επιλέγετε τη χρήση 2017

 

ΕΝΦΙΑ 2017

 

Τη ταυτότητα οφειλής και το ποσό με την ημερομηνία της πρώτης δόσης θα μπορείτε να τη βλέπετε επιπρόσθετα και στην «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση»

 

Υπόχρεοι στη καταβολή του φόρου είναι 7.397.711 φορολογούμενοι φυσικά και νομικά πρόσωπα.

 

Οι δόσεις κυμαίνονται από  1  (09/2017)  ως 5  (01/2018) με ελάχιστο ποσό δόσης τα 10 ευρώ.

 

Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο

 

Από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α του 2016 έχει ήδη καταργηθεί η μείωση του κύριου φόρου κατά 20% των κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων όπως και δεν ισχύει η απαλλαγή στον συμπληρωματικό φόρο για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται για τη παραγωγή ή την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Ωστόσο για τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α του 2017 εξακολουθούν να παραμένουν κάποιες απαλλαγές, αναλυτικά:

 

  • Κτίσματα τα οποία βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου και της νήσου Κω που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.
  • Οι σύνδικοι πτώχευσης. Παραμένει όμως η υποχρέωση υποβολής Ε9
  • Οικογένειες τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω χορηγείται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
    α) Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους, δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και
    β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας  ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα

 

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%

 

Προκειμένου να υπάρχει έκπτωση 50% στον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις

  • Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
  • Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

 

Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη.

 

Print Friendly, PDF & Email