Λογιστικό Γραφείο Θεσσαλονίκη

Έχουμε συνεχή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της λογιστικής και φοροτεχνικής υποστήριξης των επιχειρήσεων από το 1977. Αξιοποιώντας στο μέγιστο τις γνώσεις, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία, και την τεχνολογία, η εταιρία μας πλαισιωμένη από εξειδικευμένους συνεργάτες, προσφέρει στον επιχειρηματία συμβουλευτική αλλά και πλήρη κάλυψη σε λογιστικά, φοροτεχνικά και εργατικά θέματα.

Ώρες Λειτουργίες

Δευτ.-Παρ.: 09:00-16:00

Τετ.: 09:00-14:00 & 17:30-20:30

Πρόσφατα Άρθρα

Top

Σύλλογοι – Σωματεία και Φορολογία εισοδήματος

Δεν αποτελούν αντικείμενο επιβολής φόρου εισοδήματος

 

Τα έσοδα που πραγματοποιούν κατά την  επιδίωξη εκπλήρωσης του σκοπού τους  και αφορούν για παράδειγμα, συνδρομές, ή δικαίωμα εγγραφής των μελών, ή  έσοδα από τυχόν εράνους, κρατικές επιχορηγήσεις, χορηγίες ιδιωτών ή επαγγελματιών

( χωρίς ανταπόδοση προβολής & διαφήμισης), δωρεές από τρίτους, ή ακόμα και τα έσοδα από διαφημίσεις που καταχωρούνται σε περιοδικά που εκδίδονται και διανέμονται αποκλειστικά στα μέλη τους δωρεάν. (Γνμ  ΝΣΚ 389/2000)

 

Αποτελούν αντικείμενο φορολογίας

 

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, έσοδα που αποκτούν οι σύλλογοι και τα σωματεία από πράξεις που δεν συνιστούν άσκηση της δραστηριότητας, ανεξάρτητα αν αυτά διατεθούν για την εκπλήρωση του σκοπού τους, αποτελούν αντικείμενο φορολογίας. περ. γ άρθρου 45 Ν 4172/2013

Ενδεικτικά έσοδα αυτής της περίπτωσης είναι τυχόν έσοδα από τόκους, ακίνητα, μερίσματα, δικαιώματα και υπεραξίες ,καθώς επίσης τα έσοδα από έκδοση και πώληση περιοδικών και βιβλίων σε τρίτους (μη μέλη),όπως και κάθε έσοδο από πώληση εμπορευμάτων (διάφορα αντικείμενα).

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε έσοδο προβολής και διαφήμισης (π.χ  διαφημίσεις σε μπλούζες κ. α ),  αντιμετωπίζεται ως έσοδο επιχειρηματικής δραστηριότητας και για τα μη κερδοσκοπικά σωμάτια.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως αρμόδια  για να εξετάσει την ένταξη του εσόδου σε μια απ τις δύο κατηγορίες είναι η ελεγκτική φορολογική αρχή.

 

Print Friendly, PDF & Email